Zöldebbek lettünk


Zöldebbek lettünk

Sajtóközlemény

Az MVM Partner Zrt. által biztosított zöld energiával üzemelnek a Príma élelmiszerüzletek

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az MVM Partner Zrt. által biztosított zöld energiával üzemelnek a Príma élelmiszerüzletek

Budapest, 2017. február 08. – Az MVM Partner Zrt. és a CBA Kereskedelmi Kft. között létrejött stratégiai együttműködés eredményeképpen az idei évben 60 Príma üzlet használ teljes egészében megújuló energiaforrásból származó Zöldáramot működése során. A megállapodás részeként Lázár Vilmos, a CBA elnöke és Szentirmai Tamás, az MVM Partner értékesítési igazgatója helyezte üzembe az első közös e-töltőállomást.

Az MVM Partner Zrt. és a CBA Kereskedelmi Kft. között az energiatudatosság jegyében létrejött stratégiai együttműködés keretében a két társaság újabb lépést tett a fenntartható és környezetbarát működés irányába. Az idei évben 60 Príma élelmiszerüzlet fog Zöldáramot, azaz 100%-ban megújuló energiaforrásból származó villamos energiát használni.

Lázár Vilmos, a CBA Kereskedelmi Kft. elnöke beszédében kiemelte: "A Príma üzletlánc számára működése során meghatározó az energiatudatosság, ezért kiemelten fontosak cégünk életében a zöld fejlesztések, a környezetbarát megoldások."

Az együttműködés másik alappillére a két cég elektromos közlekedés iránti elkötelezettsége, amelynek első lépéseként Lázár Vilmos, a CBA Kft. elnöke és Szentirmai Tamás, az MVM Partner Zrt. értékesítési igazgatója adta át ma a Príma üzletlánc Munkásotthon utcai boltjánál az első közös nyilvános e-töltőkutat, amelyet ingyenesen használhatnak az elektromos járművet használó vásárlók. A fali kivitelű töltőállomás 2 db Typ2-es (2x22 kW) csatlakozási lehetőséggel egyszerre két jármű töltésére alkalmas. Az élelmiszerlánc tervei között szerepel, hogy 2018 végéig közel 50 üzletüknél helyeznek majd üzembe töltőállomásokat.

Az MVM Partner Zrt. szakértelmét és tapasztalatát felhasználva folyamatosan hozzájárul az energiahatékonyság fejlesztéséhez, az elmúlt években fontos szerepet vállalt a hazai elektromos autós töltő-infrastruktúra kiépülésében. "Az MVM Partner Zrt. hosszú távon támogatja ügyfelei energetikai igényeit, ezért fontos számunkra, hogy az energiahatékony működés kialakításában, fenntartásában is partnerei lehessünk a vállalkozásoknak." – emelte ki a sajtótájékoztatón Szentirmai Tamás az MVM Partner Zrt. értékesítési igazgatója.

Háttérinformáció:

Az MVM Partner Zrt. mára – mint Magyarország egyik legnagyobb energiakereskedője – a hazai energiapiac meghatározó szereplőjévé vált. Az MVM Partner Zrt. részt vesz a magyarországi nagy, közép és kisvállalkozások villamos energiával és földgázzal történő ellátásában, valamint a Magyarországgal határos regionális villamosenergia-kereskedelemben is. Fogyasztói portfóliója 2010-től önkormányzati intézményekkel és közvilágítási fogyasztókkal bővült. A társaság az energiakereskedelmen és értékesítésen túl energetikai szolgáltatásai révén segítséget nyújt a villamosenergia-felhasználás optimalizálásában.

Kapcsolat:

Fodor Attila (CBA): 06-30/227-6666 vagy fodor.attila@cba.hu

Földi Melinda (MVM Partner): (06-1) 304-2714 vagy mfoldi@mvmp.hu

További részletek ITT!